Sýr balkánský

Popis:

Balkánský sýr je druh měkkého sýra s typickou slanou chutí a bílou barvou, který se využívá často při výrobě zeleninových salátů či salátu šopského. Je to tzv. „napodobenina“ řeckého sýru Feta a bulharské Sirene, který byl vyráběn původně z ovčího, kozího a kravského mléka, ale současné typy prodávané ve střední Evropě jsou vyráběny z kravského mléka. Skládá se z 40 až 45 % tuku.

Není nad to si čerstvý zeleninový salát posypat právě naším balkánským sýrem Dobrý Balkán, stačí kousek čerstvého žitného chleba a je o dobrotu postaráno, no nemáme pravdu? Sýr má širokou škálu použití při vaření i při konzumaci. V zemích svého původu je široce využíván pro ochucování jídel, ale také jako součást samotného jídla. Současně se dá i nakládat. Podává se jak s teplými pokrmy, tak i se studenými.

Náš Dobrý Balkán je balený v plastovém obalu s víčkem včetně nálevu, aby se sýr stále marinoval a nevysychal.


Složení:

Šetrně pasterizované kravské mléko, probiotické kultury, syřidlo, sůl min. 4 %

Průměrné výživové údaje na 100g:

Energie 1074KJ/257 kcal, Tuky 19 g z toho nasycené mastné kyseliny 13 g, Sacharidy 1,8 g z toho cukry 1,8 g, Bílkoviny 20 g, Sůl 4,3 g Obsah tuků nejméně 45 %